Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Zadržali novinára, ktorý písal o dodávkach neregistrovanej vakcíny

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Novinárova dcéra pre spravodajský server Naviny.by uviedla, že úrady ich odmietli informovať o príčine zadržania a mieste, kde sa jej otec nachádza. Obvinenie voči nemu zatiaľ nevzniesli.

Minsk 26. marca (TASR) - V Bielorusku zadržali šéfredaktora internetového periodika Ježednevnik (v preklade Denník, https://Ej.by) Sergeja Sacuka. S odvolaním sa na tlačovú službu Bieloruského združenia novinárov (BAŽ) o tom informovala agentúra Interfax.

Podľa BAŽ novinára v stredu večer zadržali pracovníci finančného odboru Výboru štátnej kontroly (KGK). Následne ho podrobili výsluchu.

Redakcia Ej.by uviedla, že Sacuk je údajne podozrivý z prijatia úplatku v súvislosti so zverejnením informácií o korupcii na bieloruskom ministerstve zdravotníctva.

Novinárova dcéra pre spravodajský server Naviny.by uviedla, že úrady ich odmietli informovať o príčine zadržania a mieste, kde sa jej otec nachádza. Obvinenie voči nemu zatiaľ nevzniesli,

Tlačová služba KBK odmietla prípad komentovať.

Periodikum Ježednevnik je v Bielorusku známe svojimi investigatívnymi článkami, z ktorých posledné sa týkali dodávok v Bielorusku neregistrovanej vakcíny Eupent.