Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V bojoch o Debaľceve zahynulo 22 ukrajinských vojakov

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Dvadsaťdva ukrajinských vojakov zahynulo a ďalších 150 utrpelo zranenia v bojoch s proruskými separatistami, ktoré v ostatných dňoch prebiehali na východe Ukrajiny v oblasti mesta Debaľceve.

Kyjev 18. februára (TASR) - Dvadsaťdva ukrajinských vojakov zahynulo a ďalších 150 utrpelo zranenia v bojoch s proruskými separatistami, ktoré v ostatných dňoch prebiehali na východe Ukrajiny v oblasti mesta Debaľceve. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie generálneho štábu ukrajinských ozbrojených síl.

Ukrajinské vládne jednotky sa dnes ráno - po týždňoch bojov - začali z Debaľceva sťahovať. Napriek prímeriu uzavretému minulý týždeň v Minsku tam boli zo strany proruských síl vystavení intenzívnej paľbe z ťažkých zbraní.

Povstalci tvrdia, že prímerie, dohodnuté zástupcami Francúzska, Nemecka, Ukrajiny a Ruska, sa nevzťahuje na Debaľceve, ktoré je strategicky dôležitým železničným a cestným uzlom spájajúcimi dve proruskými separatistami kontrolované východoukrajinské oblasti Luhansk a Doneck.