Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

V Brazílii zločinec zadržiava 18 cestujúcich ako rukojemníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Najmenej dvoch ľudí postrelil.

Rio de Janeiro 12. marca (TASR) - Zločinec zadržiava 17 cestujúcich v autobuse v Riu de Janeiro ako rukojemníkov, najmenej dvoch ľudí postrelil. Na mieste s útočníkom vyjednáva elitný policajný tím, informovala v utorok brazílska polícia. TASR o tom informuje s odvolaním sa na správy agentúr AP a AFP.

Dvoch postrelených ľudí hospitalizovali v neďalekej nemocnici, uviedla polícia vo vyhlásení. Motív jeho činu nie je známy. "Muž vytiahol zbraň, začal strieľať a vošiel do autobusu," povedal pre brazílsku televíziu svedok incidentu.

Zábery odvysielané televíznou stanicou GloboNews ukazujú chaos na stanici Novo Rio v centre mesta, odkiaľ odchádzajú autobusy do všetkých regiónov Brazílie.

V roku 2000 si rukojemnícka dráma v autobuse v Riu de Janeiro vyžiadala dvoch mŕtvych. Tento incident, ktorý niekoľko hodín vysielala aj v priamom prenose televízia, inšpiroval k nakrúteniu filmu Posledná zastávka 174 z roku 2008. V roku 2019 zasa polícia v Riu zastrelila útočníka po tom, čo niekoľko hodín zadržiaval rukojemníkov v inom autobuse.