Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

V Británii zatkli šesť členov Írskej gardy za obchodovanie s drogami

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Podľa bulvárneho denníka The Sun mali obvinení členovia gardy obchodovať s kokaínom. Okrem toho sú podozriví aj z úžery a prania špinavých peňazí.

Londýn 27. mája (TASR) - Niekoľko dní pred oslavami 70. výročia nástupu kráľovnej Alžbety II. na trón zatkli šiestich príslušníkov Írskej gardy za obchod s drogami. Informovala o tom v piatok agentúra DPA.

"Armáda netoleruje nezákonné alebo podvodné správanie," uviedlo britské ministerstvo obrany vo vyhlásení. Prípad vyšetruje vojenská polícia. Podľa bulvárneho denníka The Sun mali obvinení členovia gardy obchodovať s kokaínom. Okrem toho sú podozriví aj z úžery a prania špinavých peňazí.

"Žiadny z vyšetrovaných vojakov sa nezúčastní na plánovanej prehliadke pri príležitosti platinového jubilea kráľovnej," ubezpečil britský silový rezort. Členovia 1. práporu Írskej gardy sa majú predviesť na prehliadke s názvom Trooping the Color, ktorou sa vo štvrtok 2. júna oficiálne otvoria oslavy v Londýne. Patrónom gardy a jej čestným plukovníkom je princ William, ktorý mal na sebe oblečenú uniformu tejto jednotky na svojej svadbe v roku 2011.