Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Budapešti pristálo prvé lietadlo z Číny so zdravotníckym materiálom

Zamestnanci vykladajú z lietadla zdravotnícke ochranné prostriedky z Číny na budapeštianskom Medzinárodnom letisku Ferenca Liszta v pondelok 23. marca 2020. Foto: TASR/AP

Na palube lietadla spoločnosti Wizz Air, ktoré priletelo zo Šanghaja, bolo 30.050 kusov ochranných odevov a 82.000 kusov chirurgických rúšok.

Budapešť 23. marca (TASR) - Na budapeštianskom Medzinárodnom letisku Ferenca Liszta pristálo v pondelok ráno prvé lietadlo, ktoré z Číny doviezlo zdravotnícke ochranné prostriedky. Informovalo o tom internetové vydanie týždenníka Heti Világgazdaság s odvolaním sa na vyhlásenie ministerstva pre inovácie a technológie (ITM).

Na palube lietadla spoločnosti Wizz Air, ktoré priletelo zo Šanghaja, bolo 30.050 kusov ochranných odevov a 82.000 kusov chirurgických rúšok.

Podľa ITM vláda objednaním zdravotníckeho materiálu poverila budapeštiansku Semmelweisovu univerzitu, pričom v nadchádzajúcich dňoch privezú do Maďarska ďalšie zásoby. Ochranné prostriedky pridelia v prvom rade zdravotníckemu personálu.

Počet potvrdených nakazených novým druhom koronavírusu SARS-CoV-2 vzrástol v Maďarsku v pondelok o 36 na 167, úmrtím staršieho muža počet obetí ochorenia COVID-19 stúpol na sedem.

spravodajca TASR Ladislav Vallach