Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V byte útočníka nenašla katalánska polícia zbrane ani výbušniny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Polícia aktuálne preveruje, či mal tento muž prepojenie na nejaké teroristické skupiny. Buch v katalánskom verejnoprávnom rozhlase povedal, že terorizmus ako motív nemožno vylúčiť.

Madrid 21. augusta (TASR) - Katalánska polícia neobjavila zbrane ani výbušniny pri domovej prehliadke domnelého útočníka, ktorý v pondelok ráno prenikol na policajnú stanicu pri Barcelone a nožom sa pokúsil napadnúť policajtov, ktorí ho následne zastrelili. Uviedol to v utorok katalánsky minister vnútra Miquel Buch.

Polícia podľa jeho slov aktuálne preveruje, či mal tento muž prepojenie na nejaké teroristické skupiny. Buch v katalánskom verejnoprávnom rozhlase povedal, že terorizmus ako motív nemožno vylúčiť.

Podľa španielskej tlačovej agentúry Europa Press minister zároveň uviedol, že polícia nemusí odhaliť motív, až kým sa neskončí vyšetrovanie, ktoré by mohlo trvať i niekoľko týždňov.

Polícia teraz analyzuje dôkazy, ktoré nazhromaždila pri domovej prehliadke. Totožnosť páchateľa útoku doposiaľ úrady nezverejnili.

K útoku nožom vyzbrojeného muža došlo v pondelok ráno na policajnej stanici v meste Cornella de Llobregat pri Barcelone. Páchateľ vyzváňal okolo 05.45 h policajtom na stanici a žiadal, aby ho vpustili dovnútra. Keď mu vyhoveli a vpustili ho dnu, vytiahol "veľký nôž" a vyrútil sa na policajtov, ktorí ho zastrelili.

Domnelý útočník, ktorého doposiaľ neidentifikovali, žil neďaleko policajnej stanice. Zdroje oboznámené s prípadom už predtým informovali, že útočníkom bol Alžírčan žijúci v Španielsku.