Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Čechách varujú pred vysokými teplotami, bude až 35 stupňov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP/Mahesh Kumar A.

Nad strednou Európou sa bude udržiavať oblasť vyššieho tlaku vzduchu, ktorá sa pozvoľna presunie nad Škandináviu. Najvyššie denné teploty postupne porastú, konštatovali meteorológovia.

Praha 23. júla (TASR) - Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varoval v utorok pred vysokými teplotami. Od stredy sa môžu popoludňajšie maximá šplhať až k 35 stupňom Celzia. Informoval o tom portál Novinky.cz.

"Nad strednou Európou sa bude udržiavať oblasť vyššieho tlaku vzduchu, ktorá sa pozvoľna presunie nad Škandináviu. Najvyššie denné teploty postupne porastú," konštatovali meteorológovia.

Výstraha začína platiť od utorka 13.00 h pre Prahu, Stredočeský, Plzenský, Úsťanský, Královohradecký, Pardubický a Juhomoravský kraj.

"Od stredy 24. júla čakáme teploty medzi 30 a 35 stupňami Celzia na väčšine nášho územia okrem severovýchodu," doplnili meteorológovia.

Varovanie tak bude platiť pre celú republiku s výnimkou Olomouckého, Zlínskeho a Moravskosliezskeho kraja.

Meteorológovia ľuďom odporúčajú prijímať dostatok tekutín, nezdržiavať sa zbytočne na priamom slnku a prípadne používať slnečné okuliare a ochranné krémy s adekvátnym UV faktorom.