Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

V českom okrese Chrudim sa vykoľajil vlak

Ilustračná snímka. Foto: PZ SR - KR Trnava

Prevádzka na trati je podľa ČD prerušená a v úseku Chrudim — Medlešice je zavedená náhradná autobusová doprava.

Praha 15. júla (TASR) - Pri vjazde do stanice Medlešice v okrese Chrudim sa v stredu večer krátko po 19. hodine vykoľajil osobný vlak. Z miesta nehody neboli hlásené žiadne zranenia, informoval český Deník N s odvolaním sa na webovú stránku Českých dráh (ČD).

Prevádzka na trati je podľa ČD prerušená a v úseku Chrudim — Medlešice je zavedená náhradná autobusová doprava.

"Môžem potvrdiť, že sa vykoľajil regionálny vlak, ktorý išiel z Chrudimu do Pardubíc... Vo vlaku cestovali dvaja pasažieri a nikto sa nezranil," povedala pre portál TN.cz hovorkyňa polície Markéta Janovská.

Počas posledných dní sa na železničných tratiach v Česku stala séria vážnych nehôd. V nedeľu 14. júna najmenej 15 ľudí utrpelo zranenia pri zrážke vlaku s autobusom, ku ktorej došlo na priecestí pri obci Struhařov v okrese Benešov.

V utorok 7. júla pri čelnej zrážke dvoch osobných vlakov v okrese Karlove Vary medzi stanicou Nové Hamry a dopravňou Pernink zahynuli dvaja ľudia a 24 utrpelo zranenia.

K zatiaľ najvážnejšej nehode došlo v utorok večer, keď osobný vlak narazil do nákladného vlaku neďaleko Českého Brodu v Stredočeskom kraji. Pri nehode zahynul rušňovodič osobného vlaku a 35 ľudí utrpelo zranenia.