Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V českom okrese Karviná zrušili časť opatrení

Muž počas plošného testovania populácie na nový typ koronavírusu v Prahe vo štvrtok 23. apríla 2020, archívna snímka. Foto: TASR/AP

KHS zrušila zákaz návštev v nemocniciach či obmedzenie počtu účastníkov na hromadných podujatiach na maximálne 100 osôb.

Ostrava 12. júna (TASR) - Krajská hygienická stanica (KHS) v Ostrave v piatok oznámila zrušenie platnosti niektorých mimoriadnych opatrení, ktoré nariadila v súvislosti s výskytom ochorenia COVID-19 v Bani Darkov v okrese Karviná. Informoval o tom spravodajský server iDNES.cz.

KHS zrušila zákaz návštev v nemocniciach či obmedzenie počtu účastníkov na hromadných podujatiach na maximálne 100 osôb.

Pre obyvateľov teraz platia nariadenia českého ministerstva zdravotníctva, ktoré povoľuje zhromaždenia s účasťou do 500 osôb, pripomína iDNES.cz. Povolené sú aj návštevy v sociálnych zariadeniach.

Úrady v okrese Karviná od 25. mája v súvislosti s ohniskom nákazy v Bani Darkov obmedzili počet ľudí na verejných udalostiach na 100, pričom ponechali v platnosti zákazy návštev v domovoch sociálnych služieb, liečebniach dlhodobo chorých a v nemocniciach.

V Bani Darkov počas uplynulého týždňa ukončili druhú vlnu plošného testovania, počas ktorej potvrdili nákazu COVID-19 u desiatok ďalších baníkov a ich rodinných príslušníkov. Ochorenie už potvrdili u viac ako 460 zamestnancov bane a ich rodinných príslušníkov.