Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Českom raji zhorela chata, v ktorej bývali študenti. Dvaja mŕtvi

Zhorený objekt v Krežmostě Foto: pozary.cz

Dvaja ľudia prišli o život pri požiari rekreačného objektu v Čechách, v ktorom boli ubytovaní študenti.

Bratislava 5. júna (Teraz.sk/TASR) - V rekreačnej oblasti v Českom raji v obci Kněžmost v okrese Mladá Boleslav vypukol v jednej z hlavných budov v noci na dnes požiar.Boli tam ubytovaní študenti zo sklárskej školy v Železnom Brodě. V budove uhoreli dvaja ľudia. Informuje o tom portál idnes.cz.

Požiar v jednej z hlavných budov areálu miestnej časti Drhleny vypukol približne dve hodiny po polnoci. "V objekte zhoreli dvaja dospelí ľudia," uviedla hovorkyňa mladoboleslavskej polície Lenka Sikorová. Opravila tak pôvodnú informáciu záchranárov, že pri požiari zomreli dvaja neplnoletí.

"V čase zásahu boli telá zhorených osôb do tej miery deštruované, že nebolo možné presne určiť vek," vysvetlila hovorkyňa stredočeských záchranárov Petra Effenbergerová.

Záchranári ošetrili troch zranených. "Dievčaťu, ktoré sa nadýchalo dymu, podali kyslík a lieky na podporu dýchania a potom ho transportovali do mladoboleslavskej nemocnice. Dvoch mužov s popáleninami dlaní I. a II. stupňa záchranári ošetrili a taktiež tam previezli," dodala Effenbergerová.

Požiar sa podarilo lokalizovať po viac ako troch hodinách. Podľa hovorcu stredočeských hasičov Ladislava Holomčíka bolo oficiálne na pobyt prihlásených 29 ľudí, z toho päť členov pedagogického sprievodu.

Podľa niektorých ďalších informácií prišli za študentmi v posledný deň pobytu kamaráti a známi. Jednou z obetí je údajne človek, ktorý k výprave oficiálne nepatril, uviedol server iDNES.cz.