Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Česku majú 774 prípadov nákazy, vyliečil sa štvrtý pacient

Muž so starou vojenskou plynovou maskou na tvári z dôvodu šíriaceho sa koronavírusu čaká na metro v Prahe 17. marca 2020. Počet osôb infikovaných koronavírusom sa v Českej republike zvýšil na 396. Informoval o tom na tlačovom brífingu po mimoriadnom rokovaní vlády český premiér Andrej Babiš, uviedol spravodajský portál iDNES.cz. Foto: TASR/AP

V Česku zatiaľ nikto infekcii nepodľahol, ale štyria ľudia sa nachádzajú v kritickom stave.

Praha 20. piatok (TASR) - V Česku sa vyliečil štvrtý pacient nakazený novým koronavírusom. ČR má 774 potvrdených prípadov infekcie a von môžu ľudia chodiť len s rúškami. Američania tiež schválili experimentálny liek Remdesivir pre českého pacienta, ktorý je vo vážnom stave. Informácie priniesol v piatok spravodajský portál Novinky.cz.

Minister zdravotníctva Adam Vojtěch v piatok na Twitteri oznámil, že štvrtou vyliečenou je žena z Moravskosliezskeho kraja. Minister dúfa, že budú pribúdať ďalší. Prví traja ľudia sa uzdravili z choroby COVID-19 spôsobenej novým koronavírusom v pondelok 16. marca, boli zo severočeského mesta Děčín. Patrili k prvým nakazeným novým typom koronavírusu po tom, čo sa vrátili z lyžovačky v Taliansku.

V Česku zatiaľ nikto infekcii nepodľahol, ale štyria ľudia sa nachádzajú v kritickom stave.

Americká firma vyrábajúca experimentálny liek Remdesivir na ochorenie COVID-19 schválila užitie lieku pre pacienta vo vážnom stave vo Všeobecnej fakultnej nemocnici v Prahe. Liek už firma poslala, zatiaľ do ČR neprišiel, uviedol portál Novinky.cz po 13.00 h.

Námestník českého ministra zdravotníctva Roman Prymula v piatok ľuďom odporučil naďalej používať textilné rúška, ktoré sa dajú po dezinfekcii nosiť opakovane a zdajú sa výhodnejšie oproti jednorazovým.