Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Česku pribudlo 9902 nakazených covidom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Počet pacientov s covidom v nemocniciach sa zvýšil na 2058, čo je najviac od začiatku mája.

Praha 3. novembra (TASR) - V Česku pribudlo v utorok 9902 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je o 3618 viac než pred týždňom. Rovnaký počet nových prípadov bol evidovaný naposledy koncom marca, informoval v stredu ráno spravodajský server iDNES.cz.

Počet pacientov s covidom v nemocniciach sa zvýšil na 2058, čo je najviac od začiatku mája. Dovedna 288 pacientov sa nachádza na jednotkách intenzívnej starostlivosti, vyplýva z údajov na webe českého ministerstva zdravotníctva.

Nárast zaznamenali v ČR aj v ukazovateli tzv. sedemdňovej incidencie, počte prípadov nákazy za uplynulý týždeň na 100.000 obyvateľov, ktorý dosiahol 386. Reprodukčné číslo, ktoré ukazuje mieru šírenia koronavírusu, je na hodnote 1,40.

Pandémia ochorenia COVID-19 si v Česku vyžiadala už 30.840 obetí na životoch. Za posledných sedem dní zomrelo v ČR v dôsledku nákazy koronavírusom 156 osôb. Celkovo sa nakazilo 1.783.227 ľudí.

Zdravotníci podali v priebehu utorka vyše 39.000 dávok vakcíny proti koronavírusu.

Od pondelka platia v ČR nové opatrenia. Reštaurácie musia kontrolovať hosťom potvrdenia o bezinfekčnosti. Vláda skrátila aj platnosť testov – v prípade antigénových na 24 hodín a pri PCR testoch na tri dni –, pričom sa končí úhrada testov z verejného zdravotného poistenia.

Český premiér Andrej Babiš pre Českú televíziu (ČT) v stredu uviedol, že v najbližších dňoch sprísnenie opatrení vláda neplánuje.