Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Česku pribudlo takmer 9500 nakazených novým koronavírusom

Zdravotník v ochrannom obleku v Prahe, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Počet pacientov s covidom v nemocniciach sa zvýšil na 2300, čo je najviac od začiatku mája.

Praha 4. novembra (TASR) - V Česku pribudlo v stredu 9460 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je o 3614 viac než pred týždňom. Informoval o tom vo štvrtok ráno spravodajský server iDNES.cz.

Riaditeľ Ústavu zdravotníckych informácií a štatistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek pre Český rozhlas uviedol, že väčšina novonakazených nebola očkovaná.

Počet pacientov s covidom v nemocniciach sa zvýšil na 2300, čo je najviac od začiatku mája. Vo vážnom stave je 304 pacientov, vyplýva z údajov na webe českého ministerstva zdravotníctva.

Týždňová incidencia v Česku sa zvýšila zo stredajších 386 na 419. Reprodukčné číslo, ktoré ukazuje mieru šírenia koronavírusu, je na hodnote 1,40.

Najhoršia epidemická situácia je podľa iDNES.cz aj naďalej na severe Moravy a v Sliezsku. Naopak, najnižšie incidenčné číslo vykazuje Karlovarský kraj.

Pandémia ochorenia COVID-19 si v Česku vyžiadala už 30.878 obetí na životoch. Celkovo sa nakazilo 1.792.707 ľudí.

V stredu zaočkovali v ČR vyše 45.000 ľudí, pričom od začiatku očkovania podali 12,3 milióna dávok vakcín.

Vládny centrálny riadiaci tím vo štvrtok preberie ďalšie možné protipandemické opatrenia. Uvažuje sa o prísnejších kontrolách bezinfekčnosti na hromadných akciách, ako aj o sprísnení povinnosti nosiť respirátor, píše spravodajský server Novinky.cz.