Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

V Česku pribudlo v stredu rekordných 9544 nových prípadov nákazy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Krajina v stredu zaevidovala aj 35 nových úmrtí.

Praha 15. októbra (TASR) - V Českej republike pribudlo v stredu potvrdených rekordných 9544 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Ide o dosiaľ najvyšší denný prírastok nakazených od začiatku pandémie. Vyplýva to z údajov zverejnených vo štvrtok nadránom na webe českého ministerstva zdravotníctva.

V spojitosti s ochorením COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, zaevidovalo Česko v stredu aj 35 nových úmrtí.

Od začiatku pandémie sa v ČR novým koronavírusom nakazilo 139.290 ľudí, z ktorých 1172 nákaze podľahlo. Z ochorenia COVID-19 sa tam dosiaľ vyliečilo 60.901 osôb, z toho v stredu pribudlo 277 vyliečených. Momentálne je v Česku nakazených 77.217 ľudí, z toho 2678 je hospitalizovaných.

Z dôvodu nepriaznivého vývoja epidémie platia v celom Česku od stredy sprísnené epidemiologické opatrenia. Všetky školy od základných po vysoké prešli na dištančnú výučbu, výnimku majú triedy pre deti so špeciálnymi potrebami. Uzavreté sú reštaurácie, bary a kluby. Zhromažďovať sa ľudia môžu maximálne po šiestich. Väčšina opatrení platí do 3. novembra, teda do konca núdzového stavu. Školy majú byť zatiaľ zatvorené do 1. novembra.