Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Českej republike pribudlo vyše 18.000 nakazených koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ministerstvo eviduje za stredu zatiaľ 33 úmrtí súvisiacich s covidom, toto číslo však ešte môže rásť.

Praha 25. novembra (TASR) - Laboratória odhalili v Českej republike za posledných 24 hodín ďalších 18.004 nakazených koronavírusom. Hospitalizovaných je 5886 ľudí s covidom a takmer 850 z nich je vo vážnom stave. Vyplýva to z údajov českého ministerstva zdravotníctva.

Na nové maximum sa vyšplhala aj sedemdňová incidencia – zo 100.000 obyvateľov sa za uplynulý týždeň nakazilo 1097 z nich. Oproti minulej strede (819) ide o takmer 34 percentný nárast.

Ministerstvo eviduje za stredu zatiaľ 33 úmrtí súvisiacich s covidom, toto číslo však ešte môže rásť. Za utorok bolo hlásených dovedna 104 úmrtí, deň predtým 102.

Spravodajský server iDNES.cz zároveň informoval, že z Prahy vyrazila okolo 06.30 h veľkokapacitná sanitka, ktorá má z Brna priviezť desať covidových pacientov napojených na kyslík. Dôvodom sú preťažené brnianske nemocnice, priblížil na Twitteri pražský primátor Zdeněk Hřib.

Česká vláda podľa odchádzajúceho premiéra Andreja Babiša v piatok prijme ďalšie proticovidové opatrenia. Predseda vlády ich rozsah v stredu bližšie nešpecifikoval, nevylúčil však ani vyhlásenie núdzového stavu.