Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Charkove po útokoch už z veľkej časti obnovili dodávky elektriny

Tri ruské rakety vypálené z ruskej Belgorodskej oblasti dopadajú na druhé najväčšie ukrajinské mesto Charkov, ktoré je ostreľované ruskými silami už viac než rok v skorých ranných hodinách vo štvrtok 9. marca 2023. Foto: TASR/AP

Rusko v noci na štvrtok raketami zaútočilo na viaceré oblasti Ukrajiny vrátane hlavného mesta Kyjev a cielilo prevažne na energetickú infraštruktúru.

Kyjev 10. marca (TASR) - Viac ako 90 percent obyvateľov ukrajinského mesta Charkov má opätovne obnovené dodávky elektrickej energie, ktoré boli prerušené v dôsledku štvrtkových ruských útokov. Uviedol to v piatok šéf regionálnej správy Charkovskej oblasti Oleh Synehubov. TASR správu prevzala z webovej stránky stanice Sky News.

Elektrinu podľa jeho slov stále nemá v Charkove 470.000 spotrebiteľov a 50.000 ľudí v regióne a úrady na obnove pracujú.

"Energetické spoločnosti robia všetko pre to, aby čo najskôr obnovili energiu pre všetkých spotrebiteľov," uviedol Synehubov v aplikácii Telegram.

Poznamenal tiež, že Rusko sa snaží "zlepšiť svoju taktickú pozíciu" pozdĺž kontaktnej línie Charkova, avšak ukrajinskí obrancovia podľa neho spôsobujú nepriateľovi "značné straty".

Rusko v noci na štvrtok raketami zaútočilo na viaceré oblasti Ukrajiny vrátane hlavného mesta Kyjev a cielilo prevažne na energetickú infraštruktúru. Podľa dostupných informácií pri útokoch prišlo o život najmenej deväť civilistov.