Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

V Chemnitzi zaútočili na líbyjského migranta na invalidnom vozíku

Ilustračná snímka. Foto: TASR Adriana Antošková

Policajný hovorca v Chemnitzi uviedol, že 31-ročného muža napadla v sobotu neskoro večer skupina ľudí, vrátane jedného útočníka, ktorý vykrikoval urážky na adresu prisťahovalcov a obeť aj udieral.

Berlín 17. septembra (TASR) - Polícia vo východonemeckom meste Chemnitz vyšetruje útok na líbyjského migranta, pripútaného na invalidný vozík, ako možný zločin z nenávisti zrejme spáchaný krajnou pravicou. V utorok o tom informovala samotná polícia, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra AP.

Policajný hovorca v Chemnitzi Andrzej Rydzik uviedol, že 31-ročného muža napadla v sobotu neskoro večer skupina ľudí, vrátane jedného útočníka, ktorý vykrikoval urážky na adresu prisťahovalcov a obeť aj udieral.

Údajného útočníka (22), s úradným záznamom o fyzických napadnutiach a krajne pravicových zločinoch, zadržala polícia neďaleko miesta činu. Obeti v nemocnici ošetrili ľahké zranenia.

Nemecký denník Bild zverejnil fotografiu Líbyjčana so zakrvavenými ústami. Migrant prišiel do Nemecka pred tromi rokmi. Denníku Bild povedal, že utŕžil mnoho úderov do tváre, nakoniec spadol z vozíka a ešte na zemi dostal kopance.

Útok započul svedok a zavolal políciu.