Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

V čínskom meste vybuchol ropovod, evakuovali 20 000 obyvateľov

V súvislosti s vyšetrovaním prípadu zadržala polícia päticu robotníkov, na ktorých padá podozrenie z poškodenia ropovodu.

Peking 1. júla (TASR) - Poškodený ropovod v čínskom prístavnom meste Ta-lien zachvátil dnes požiar, ktorý si vynútil evakuáciu takmer 20.000 obyvateľov. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na štátnu spoločnosť China National Petroleum Corporation (CNPC).

K poškodeniu ropovodu došlo v pondelok pri stavebných prácach, pričom vytekajúca ropa sa vlievala do kanalizácie, kde sa vznietila. Požiar trval 25 minút, žiadne obete na životoch ani zranenia si podľa dostupných informácií nevyžiadal.

V súvislosti s vyšetrovaním prípadu zadržala polícia päticu robotníkov, na ktorých padá podozrenie z poškodenia ropovodu.

Čína v ostatnom čase čelí nárastu podobných havárií. Vlani v júni došlo na rovnakom meste k požiaru netesniacej nádrže s ropnou, čo si vyžiadalo životy štyroch osôb. V novembri výbuch poškodeného ropovodu v meste Čching-tao spôsobil smrť 62 ľudí.

V čínskej verejnosti preto panuje znepokojenie ohľadom nebezpečenstva vyplývajúceho z blízkosti ropných potrubí k obytným zónam, obchodným štvrtiam a mestským inžinierskym sieťam.