Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Česku je 904 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom

Takmer prázdny Karlov most v Prahe, foto z archívu. Foto: TASR/AP

V krajine platí núdzový stav, výrazné obmedzenie pohybu i bežného života, ľudia môžu vychádzať len so zahalenými ústami a nosom.

Praha 21. marca (TASR) - Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom v Českej republike stúpol na 904, informoval v sobotu spravodajský server iDNES.cz.

Za piatok pribudlo 124 nakazených, od polnoci do sobotného rána evidujú hygienici 15 prípadov. Uzdravené zostávajú štyri osoby. Doteraz najväčší denný nárast zaznamenalo Česko vo štvrtok, keď pribudlo 205 prípadov nákazy.

Najviac infikovaných je v Prahe a Stredočeskom kraji, medzi nakazenými je viac mužov ako žien. Traja doposiaľ vyliečení ľudia sú z Děčína, v piatok sa uzdravila žena z Frýdku-Místku. V dôsledku nákazy zatiaľ v Česku nikto nezomrel.

"Za včerajší deň (piatok) sme vyšetrili 2085 osôb. Zapojujeme ďalšie laboratóriá a zvládame testovať čím ďalej viac ľudí. Celkovo sme od začiatku vyšetrili 13.704 osôb," napísal na Twitteri minister zdravotníctva Adam Vojtěch.

Prvé tri prípady oznámila ČR 1. marca, odvtedy postupne zaviedla mimoriadne opatrenia proti šíreniu nákazy. V krajine platí núdzový stav, výrazné obmedzenie pohybu i bežného života, ľudia môžu vychádzať len so zahalenými ústami a nosom.