Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V ČR od piatka zakážu vnútorné akcie na státie pre viac ako desať ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Aj naďalej bude možné organizovať napríklad plesy, tanečné a ďalšie akcie.

Praha 16. septembra (TASR) - České ministerstvo zdravotníctva od piatka 18.00 h zakazuje vnútorné akcie na státie pre viac ako desať ľudí s výnimkou výstav, trhov a podobných podujatí, informoval v stredu večer spravodajský portál Novinky.cz.

"Vzhľadom na rapídny nárast počtu nových prípadov nákazy COVID-19 v poslednom týždni sme sa s epidemiológmi rozhodli pristúpiť k ďalšiemu opatreniu, ktorým znížime sociálny kontakt v rizikových prevádzkach a súčasne neobmedzíme kultúrny a športový život," uviedol minister zdravotníctva Adam Vojtěch.

Opatrenie sa netýka len organizovaných akcií, ale aj reštaurácií, barov či klubov. Vo vnútorných priestoroch prevádzok stravovacích služieb tak nemôže byť viac zákazníkov, než je miest na sedenie.

Aj naďalej bude možné organizovať napríklad plesy, tanečné a ďalšie akcie.

Rezort zdravotníctva tiež spresnil pravidlá pre nosenie rúšok v stravovacích zariadeniach. Najnovšie platí, že zákazníci nemusia mať rúško, len pokiaľ jedia alebo pijú pri stole, dodal portál Novinky.cz.

V Českej republike pribudlo v utorok 1677 infikovaných novým typom koronavírusu, čo je po troch dňoch opäť rekordné číslo. Od začiatku pandémie v ČR testy potvrdili 40.186 nakazených. V ČR s chorobou COVID-19 aktuálne bojuje 16.809 ľudí, obetí je 481.