Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V ČR stále pribúdajú nakazení pacienti, aktuálne ich je 4472

Na archívnej snímke minister vnútra ČR Jan Hamáček. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Núdzový stav v ČR bude pravdepodobne predĺžený. Krízový štáb sa pôvodne dohodol na predĺžení o 30 dní, nakoniec bude však zrejme predĺžený do konca apríla.

Praha 5. apríla (TASR) - V Českej republike stále pribúda počet pacientov, ktorí sa nakazili novým typom koronavírusu. K polnoci zo soboty na nedeľu sa potvrdilo 4472 prípadov nákazy Covidom-19, zomrelo 59 chorých a z choroby sa vyliečilo 78 infikovaných, píše webová stránka televízie Nova.

Minister vnútra Jan Hamáček povedal po rokovaní s prezidentom Milošom Zemanom v Lánoch, že sankcie za porušenie jednotlivých nariadení budú oveľa prísnejšie, informuje Nova.

Hamáček tiež zároveň plánuje predložiť Poslaneckej snemovni a Senátu zmenu zákona, vďaka ktorej by policajti mohli neposlúchnutie riešiť blokovou pokutou až vo výške 10.000 Kč (360 eur) priamo na mieste, približuje ďalej spravodajský server tn.nova.cz.

Núdzový stav v ČR bude pravdepodobne predĺžený. Krízový štáb sa pôvodne dohodol na predĺžení o 30 dní, nakoniec bude však zrejme predĺžený do konca apríla.

Novým typom koronavírusu sa vo svete nakazilo už vyše milión ľudí. Najviac infikovaných pacientov je v USA, kde ide o viac než 300.000 potvrdených prípadov. V Európe je najhoršia situácia v Španielsku, tam je viac než 126.000 nakazených, uzatvára štatistickým výpočtom TV Nova.