Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

V Dánsku opäť otvorili športové haly, telocvične a bazény

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vláda okrem toho zvažuje, že výnimočne povolí aj väčšie zhromaždenia - do 500 ľudí - avšak za predpokladu, že na nich bude možné zabezpečiť fyzické odstupy medzi jednotlivými účastníkmi.

Kodaň 8. júna (TASR) - V Dánsku sa v pondelok mohli znovu otvoriť športové haly, telocvične a plavecké bazény. V rámci uvoľňovania reštriktívnych opatrení sa taktiež zvýšil z 10 na 50 počet ľudí, ktorí sa môžu zhromaždiť na jednom mieste. Informovala o tom agentúra DPA.

Výstroj i náradie na cvičenie musia v zmienených znovuotvorených prevádzkach dezinfikovať po každom zákazníkovi. Osobám navštevujúcim kurzy jogy napríklad ministerstvo zdravotníctva odporučilo, aby si na cvičenie nosili vlastné podložky.

V rámci postupného uvoľňovania obmedzení, ktoré Dánsko zaviedlo v marci v dôsledku pandémie, sa už nedávno znovu otvorili školy, reštaurácie, divadlá, kiná aj obchody.

Vláda okrem toho zvažuje, že výnimočne povolí aj väčšie zhromaždenia - do 500 ľudí - avšak za predpokladu, že na nich bude možné zabezpečiť fyzické odstupy medzi jednotlivými účastníkmi. Tomu by mohli vyhovovať napríklad veľké futbalové arény, v skorých hrávajú zápasy kluby dánskej futbalovej ligy.

V Dánsku dosiaľ zaznamenali 11.948 prípadov nákazy novým koronavírusom a 589 úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré tento vírus spôsobuje.