Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V dedine vo francúzskej časti Pyrenejí zastrelili dvoch učiteľov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podozrivý muž z miesta činu utiekol a ešte nebol zatknutý, povedal agentúre AFP prokurátor Pierre Aurignac, ktorý dodal, že sa začalo vyšetrovanie dvojnásobnej vraždy.

Toulouse 5. júla (TASR) - Francúzska polícia pokračuje v pátraní po mužovi, ktorý je podozrivý zo zastrelenia dvoch učiteľov v malej dedine v pyrenejských horách. Ako v utorok informovala agentúra AFP, motívom zločinu bola pravdepodobne žiarlivosť.

Učiteľov - muža a ženu, ktorí pracovali v škole v neďalekom meste Tarbes - našli mŕtvych v pondelok popoludní v dedine Pouyastruc, uviedla prokuratúra.

Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu podozrivý muž má 30 rokov a je bývalým partnerom zavraždenej ženy.

Podozrivý muž z miesta činu "utiekol a ešte nebol zatknutý", povedal agentúre AFP prokurátor Pierre Aurignac, ktorý dodal, že sa začalo vyšetrovanie dvojnásobnej vraždy.

Ženu (32) našli susedia mŕtvu na ceste, zatiaľ čo 55-ročného muža potom našli mŕtveho v jeho dome nachádzajúcom sa o niekoľko metrov ďalej. Obe telá boli nahé, informoval spravodajský web France Bleu monitorovaný agentúrou TASR.

Po podozrivom pátra asi 60 príslušníkov bezpečnostných síl. Pátranie sa neobmedzuje na departement Hautes-Pyrénées, ale aj na pobrežné oblasti. Vylúčený nie je ani útek podozrivého do susedného Španielska.

Na strednej škole Desaix v Tarbes, kde zavraždení učitelia vyučovali telesnú výchovu a francúzštinu, pôsobí tím psychológov, aby prípadne poskytli pomoc študentom a rodičom.