Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V dejisku Eurovízie budú liečiť pacientov s koronavírusom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Tohtoročný 65. ročník Eurovízie sa mal v rotterdamskej aréne Ahoy konať 12.-16. mája.

Amsterdam 30. marca (TASR) - V aréne v holandskom Rotterdame, kde sa mala v máji konať pesničková súťaž Eurovízia, zriadia provizórnu nemocnicu na liečbu pacientov nakazených novým druhom koronavírusu. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA.

Tohtoročný 65. ročník Eurovízie sa mal v rotterdamskej aréne Ahoy konať 12.-16. mája. Organizátori však už v polovici marca v dôsledku pandémie koronavírusu rozhodli o jeho zrušení.

Prevádzkovatelia arény na svojej webovej stránke v pondelok oznámili, že v komplexe aktuálne vytvárajú priestor pre 88 pacientov. Potenciálne by tam mohli postupne umiestniť až 650 lôžok.

V aréne Ahoy by mohli byť hospitalizovaní aj pacienti, ktorí nie sú nakazení koronavírusom, avšak pre ktorých nie je miesto v preplnených miestnych nemocniciach. V Rotterdame už za týmto účelom vytvorili viacero provizórnych nemocníc.

Pesničková súťaž Eurovízia sa konala nepretržite od roku 1956 a je jedným z najdlhšie vysielaných televíznych programov na svete. Pôvodným zámerom jej vzniku bolo prispieť k upevneniu vzťahov medzi jednotlivými krajinami Európy po druhej svetovej vojne.

V Holandsku doposiaľ zaznamenali 10.866 prípadov nákazy a 771 úmrtí; 250 ľudí sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo.