Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V maďarskom domove dôchodcov sa nakazilo 21 seniorov

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Martin Baumann

V krajine pritom stúpa počet obetí v súvislosti s nákazou nového druhu koronavírusu.

Budapešť 16. septembra (TASR) - V meste Nyíregyháza na severovýchode Maďarska sa v domove dôchodcov nakazilo novým druhom koronavírusu 21 seniorov zo 61 tamojších obyvateľov, informovala v stredu internetová stránka komerčnej spravodajskej televízie Hír TV.

Príslušné orgány nasadili epidemiologickú zásahovú jednotku, ktorej úlohou je lokalizovať ohnisko nákazy a urobiť opatrenia pre zabránenie ďalšiemu šíreniu nákazy. Jednotka má k dispozícii aj mobilné laboratórium.

Hír TV zdôraznila, že analýza odpadových vôd v tomto meste naznačila prudký nárast počtu infikovaných v nadchádzajúcich dňoch.

Pred piatimi dňami potvrdili nákazu koronavírusom 25 klientom a štyrom zamestnancom domova dôchodcov na ulici Kamaraerdei út v Budapešti. Tamojšie orgány nariadili okamžitú dezinfekciu priestorov sociálneho zariadenia.

V Maďarsku stúpa počet obetí v súvislosti s nákazou nového druhu koronavírusu. Za posledný deň zomrelo osem chronicky chorých ľudí a potvrdených prípadov nákazy pribudlo 581. Celkový počet obetí dosiahol 654 a infikovaných 14.460. Z nákazy sa zotavilo 4153 osôb. Aktuálne je nakazených 9653 ľudí.






(spravodajca TASR Ladislav Vallach)