Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

V Drážďanoch sa paralelne s akciou Pegidy konal banket pre všetkých

Na snímke Björn Höcke, ktorý je členom Alternatívy pre Nemecko (AfD) hovorí na zhromaždení zvolanom hnutím Pegida (z nemeckej skratky vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu) 13. septembra 2021 v Drážďanoch. Foto: TASR/DPA

Na brehu rieky Labe sa predtým zišli stovky Drážďančanov, ktorí v mene šírenia tolerancie a kozmopolitizmu zorganizovali banket pre všetkých.

Drážďany 14. septembra (TASR) – Niekoľko stoviek ľudí demonštrovalo v pondelok vo východonemeckom meste Drážďany proti krajne pravicovému politikovi, ktorý mal vystúpiť na podujatí organizovanom antiimigračným a xenofóbnym hnutím Pegida.

Ako informovala agentúra DPA, na protest proti Björnovi Höckemu, ktorý je členom Alternatívy pre Nemecko (AfD) a vedie v nej extrémistickú frakciu Krídlo (Der Flügel), vyzvala široká aliancia politikov a občianskych iniciatív.

Ich prívrženci sa potom zišli na zhromaždení, ktorým protestovali proti akcii AfD.

Oba tábory boli pomerne hlučné, uviedla agentúra DPA, podľa ktorej bol k miestam konania zhromaždení vyslaný veľký počet policajtov.

Höcke mal rečniť na zhromaždení zvolanom hnutím Pegida (z nemeckej skratky vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu).

Na brehu rieky Labe sa predtým zišli stovky Drážďančanov, ktorí v mene šírenia tolerancie a kozmopolitizmu zorganizovali „banket pre všetkých".

Pegida je nemecká krajne pravicová občianska iniciatíva s počiatkami v Drážďanoch, ktorá od októbra roku 2014 organizuje demonštrácie proti ekonomickej migrácii a údajnej cudzej kultúrnej nadvláde a islamizácii Nemecka.