Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

V Düsseldorfe protestovalo proti obmedzeniam asi 6500 ľudí

Demonštrant drží transparent na neohlásenom protestnom zhromaždení proti opatreniam súvisiacim s pandémiou koronavírusu. Foto: TASR/AP

V Nemecku je v súčasnosti oboma dávkami proticovidovej vakcíny zaočkovaných vyše 70 percent populácie, pričom aspoň prvú dávku dostalo vyše 73 percent obyvateľov.

Dortmund 1. januára (TASR) - Približne 6500 ľudí vyšlo v sobotu do ulíc západonemeckého mesta Düsseldorf na protest proti očkovaniu a epidemiologickým opatreniam. S odvolaním sa na vyjadrenia tamojšej polície o tom informovala agentúra DPA.

Podľa slov policajného hovorcu mala demonštrácia pokojný priebeh, pričom jej účastníci dodržiavali pravidlo nosenia rúšok.

V ostatných troch týždňoch sa v Nemecku konalo niekoľko obdobných protestov, ktoré prilákali 2000 až 4000 účastníkov. K takýmto demonštráciám dochádza napriek narastajúcemu počtu nakazených a obavám zo šírenia vysokonákazlivého koronavírusového variantu omikron, približuje DPA.

Počet prípadov infekcie sa v Nemecku podľa oficiálnych údajov v ostatnom čase každým dňom zvyšuje. Tamojší predstavitelia sa pritom obávajú, že skutočné čísla sú ešte vyššie, keďže je počas vianočných sviatkov nazhromaždili v tomto smere pravdepodobne menej údajov. Politici zároveň obyvateľov vyzývajú, aby sa dali zaočkovať a tvrdia, že úroveň vakcinácie v krajine je momentálne stále príliš nízka.

V Nemecku je v súčasnosti oboma dávkami proticovidovej vakcíny zaočkovaných vyše 70 percent populácie, pričom aspoň prvú dávku dostalo vyše 73 percent obyvateľov. Nemecká vláda nedávno deklarovala zámer do 7. januára dosiahnuť, aby bolo aspoň prvou dávkou vakcíny zaočkovaných 80 percent obyvateľov krajiny.