Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

V Grécku vypukli dva nové požiare, úrady upozornili na možnú evakuáciu

Dobrovoľník zasahuje počas lesného požiara v dedine Siderina, ktorá sa nachádza 55 kilometrov južne od Atén v pondelok 16. augusta 2021. Foto: TASR/AP

Jeden z požiarov vypukol v okolí dediny Vilia, ktorá sa nachádza približne 55 kilometrov severozápadne od Atén.

Atény 16. augusta (TASR) - Dva nové rozsiahle lesné požiare vypukli v pondelok v Grécku, informovala agentúra AFP. Oheň sa šíri aj s prispením vetra.

Jeden z požiarov vypukol v okolí dediny Vilia, ktorá sa nachádza približne 55 kilometrov severozápadne od Atén. Úrady obyvateľov ôsmich dedín v okolí varovali, aby boli pripravení na evakuáciu. S plameňmi podľa AP bojovalo 240 hasičov vrátane 143 Poliakov, osem hasičských lietadiel a deväť vrtuľníkov.

Druhý požiar sa začal šíriť z oblasti neďaleko mesta Keratea necelých 40 kilometrov juhovýchodne od Atén. Úrady nariadili evakuáciu troch sídel. Na mieste zasahovalo viac ako 100 hasičov, osem lietadiel a 11 helikoptér.
Hasičský vrtuľník hasí lesný požiar v dedine Siderina, ktorá sa nachádza 55 kilometrov južne od Atén v pondelok 16. augusta 2021.
Foto: TASR/AP

Miestny starosta pre grécku televíziu uviedol, že úrady vyšetrujú možné podpaľačstvo.

Grécko počas augusta zasiahlo viacero lesných požiarov, ktoré zapríčinila aj vlna teplého počasia. Podobným problémom čelia aj ďalšie krajiny v oblasti Stredozemného mora vrátane Alžírska, Španielska, Talianska a Turecka, pripomína AP.