Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

V Grécku znovu otvorili bary aj nočné kluby

Zamestnanec ukladá stoličky v reštaurácii pred opätovným otvorením po karanténe kvôli pandémii nového koronavírusu v Pireuse v blízkosti Atén 20. mája 2020, archívne foto. Foto: TASR/AP

Do platnosti vstúpili nariadenia stanovujúce znovuotvoreným prevádzkam dodržiavať maximálny povolený počet zákazníkov a zachovávať medzi nimi bezpečnostné vzdialenosti.

Atény 8. júna (TASR) - V Grécku sa v pondelok mohli opätovne otvoriť bary, nočné kluby aj internetové kaviarne. Informovala o tom agentúra AP s tým, že v krajine sa vďaka včasnému zavedeniu obmedzení pohybu podarilo udržať počet nakazených novým druhom koronavírusu i obetí na nízkej úrovni.

V rámci postupného uvoľňovania sa už zrušili takmer všetky obmedzenia zavedené v dôsledku pandémie. Do platnosti však vstúpili nariadenia stanovujúce znovuotvoreným prevádzkam dodržiavať maximálny povolený počet zákazníkov a zachovávať medzi nimi bezpečnostné vzdialenosti.

Väčšina barov, nočných klubov i reštaurácií v Grécku funguje počas letných mesiacov vonku, čo miestnym úradom dopomohlo v rozhodnutí povoliť ich otvorenie, píše AP.

Vláda i zdravotníci však varujú, že ak dôjde v dôsledku nerešpektovania nariadení o fyzickom odstupe k opätovnému šíreniu koronavírusovej nákazy, mohli by na zasiahnutých miestach znovu zaviesť karanténne obmedzenia pohybu.

V Grécku dosiaľ zaznamenali 2997 prípadov infekcie koronavírusom SARS-CoV-2 a 180 úmrtí na chorobu COVID-19, ktorú tento vírus spôsobuje.