Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Do hlavných miest pobaltských krajín umiestnili zničené ruské tanky

Zničený ruský tank v Tallinne. Foto: TASR/AP

Obyvatelia Estónska, Lotyšska a Litvy si zničené tanky prezerajú a fotia si ich, čím vyjadrujú sympatie Ukrajincom brániacim svoju vlasť.

Tallinn 1. marca (TASR) - V hlavných mestách pobaltských krajín Estónsko, Lotyšsko a Litva nedávno vystavili zničené ruské tanky z Ukrajiny. TASR správu prevzala v stredu z agentúry AP.

"Ruské tanky, ktoré boli zničené ukrajinskými vojakmi, sú vystavené v Rige, Tallinne a Vilniuse," napísal v nedeľu na Twitteri ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov. "Je to symbol: viac zničených ruských tankov - menej hrozieb pre Európu," dodal.

Ruský tank T-72 je vystavený aj na Námestí slobody v centre estónskej metropoly Tallinn.

Estónsky minister obrany Hanno Pevkur v sobotu (25. februára) tank označil za "symbol brutálnej ruskej invázie". "Takisto potvrdzuje, že agresora sa dá poraziť," napísal na Twitteri a vyjadril podporu Ukrajine v boji za slobodu.

Obyvatelia Estónska, Lotyšska a Litvy si zničené tanky prezerajú a fotia si ich, čím vyjadrujú sympatie Ukrajincom brániacim svoju vlasť. Medzi návštevníkmi sú však aj príslušníci ruských menšín v týchto krajinách. Niektorí z nich k tankom kladú kvety a zapálili sviečky na pamiatku padlých ruských vojakov, dodáva, píše AP.