Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Holandsku hlásia nárast nových prípadov nákazy koronavírusom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Za uplynulý týždeň v Holandsku nahlásili 987 nových prípadov nákazy, čo je takmer dvojnásobne viac ako predchádzajúci týždeň.

Haag 21. júla (TASR) - Holandský Národný ústav verejného zdravia (RIVM) v utorok oznámil, že počet nakazených novým druhom koronavírusu je v krajine opäť na vzostupe, informovala agentúra AP.

Za uplynulý týždeň v Holandsku nahlásili 987 nových prípadov nákazy, čo je takmer dvojnásobne viac ako predchádzajúci týždeň.

Podľa týždenného zhrnutia o ochorení COVID-19, ktoré RIVM zverejňuje každý utorok, za posledných sedem dní COVIDu-19 podľahlo sedem ľudí, čo je o jedného menej ako týždeň predtým.

Skutočný počet nakazených je však v dôsledku nedostatočného testovania pravdepodobne vyšší, hoci v krajine došlo v poslednom čase k výraznému zvýšeniu kapacít miestneho zdravotníckeho personálu, ktorý môže testovanie vykonávať.

Väčšinu karanténnych obmedzení v Holandsku uvoľnili už 1. júla. RIVM však nalieha na ľudí, aby stále dodržiavali opatrenia ako zachovávanie vzdialenosti, umývanie rúk či práca z domu a dali sa testovať v prípade, ak majú príznaky vírusového ochorenia.

V krajine doposiaľ ochoreniu COVID-19 podľahlo vyše 6100 ľudí. Celkovo sa tam nakazilo viac ako 52.000 ľudí.