Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

V horiacom lietadle v Japonsku sa zranilo najmenej 17 cestujúcich

Na snímke lietadlo Japan Airlines horí na vzletovej a pristávacej dráhe Medzinárodného letiska, známeho aj ako Haneda 2. januára 2024 v Tokiu. Piati členovia posádky lietadla japonskej pobrežnej stráže sú nezvestní po utorkovej zrážke stroja s veľkým dopravným lietadlom Airbus A350-900 spoločnosti Japan Airlines na Medzinárodnom letisku Haneda v Tokiu. Pilota sa podarilo evakuovať. Foto: TASR/AP

Japonská televízia NHK uviedla, že na mieste kolízie na dráhe letiska zasahovali hasiči s viac než 100 vozidlami. Väčšinu letov na letisku Haneda zrušili.

Tokio 2. januára (TASR) - Najmenej 17 cestujúcich z dopravného lietadla Airbus A350-900 leteckej spoločnosti Japan Airlines sa v utorok zranilo pri kolízii s lietadlom japonskej pobrežnej stráže, v ktorom zahynulo päť ľudí a pilot sa ťažko zranil. Z dopravného lietadla evakuovali 379 ľudí, stroj následne celkom vyhorel. Informuje o tom TASR podľa správy televízie CNN.

Úrady bezprostredne nezverejnili rozsah zranení cestujúcich z lietadla na vnútroštátnej linke Čitose – Tokio.

K zrážke došlo po pristátí airbusu na Medzinárodnom letisku v Tokiu (Haneda). Podľa televíznych záberov bok airbusu už horel, kým ešte len spomaľoval na dráhe. Cestujúcim aj členom posádky sa podarilo uniknúť po nafukovacej kĺzačke, kým lietadlo úplne nezachvátili plamene.

Japonská televízia NHK uviedla, že na mieste kolízie na dráhe letiska zasahovali hasiči s viac než 100 vozidlami. Väčšinu letov na letisku Haneda zrušili.

Japan Airlines podľa vyhlásenia pre CNN vyšetruje podrobnosti a príčiny nehody.

Lietadlo pobrežnej stráže malo namierené do oblasti zasiahnutej novoročným zemetrasením, po ktorom hlásili najmenej 48 obetí.