Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Indii zaočkovali v auguste viac ľudí než v rámci krajín G7

Na archívnej snímke zdravotná sestra v ochrannom obleku očkuje budhistického mnícha. Foto: TASR/AP

Indická vláda si stanovila za cieľ zaočkovať do konca roka približne 1,1 miliardy dospelých obyvateľov.

Naí Dillí 6. septembra (TASR) - V Indii podali v auguste viac ako 180 miliónov dávok vakcín proti ochoreniu COVID-19. Ide o vyšší počet než počet dávok, ktorý podali dovedna v krajinách skupiny G7. Informovala o tom v pondelok stanica BBC s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

Podľa týchto údajov India podala v auguste v priemere šesť miliónov dávok denne v porovnaní s 4,3 milióna podaných dávok denne v júli.

Indická vláda si stanovila za cieľ zaočkovať do konca roka približne 1,1 miliardy dospelých obyvateľov. Zatiaľ je v krajine proti covidu úplne zaočkovaných iba 17 percent populácie.

Od začiatku očkovacej kampane v januári bolo v Indii podaných viac ako 686 miliónov dávok očkovacích látok.

India je po USA a Brazílii na treťom mieste na svete v počte úmrtí (viac ako 440.000) a na druhom mieste za USA v počte nakazených (vyše 33 miliónov) koronavírusom. Podľa expertov sú však skutočné počty nakazených a úmrtí pravdepodobne vyššie vzhľadom na neodhalenie alebo nenahlásenie mnohých prípadov.

Skupinu priemyselne najvyspelejších krajín G7 tvoria Spojené štáty, Británia, Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Kanada a Japonsko.