Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V Indii postavili nemocnicu pre 10.000 pacientov s koronavírusom

Zdravotník v ochrannom obleku odoberá mužovi vzorku na ochorenie Covid-19. Foto: TASR/AP

Počet prípadov nákazy koronavírusom presiahol v Indii tento víkend pol milióna, pričom nákaze tam doteraz podľahlo viac ako 16.000 ľudí.

Naí Dillí 29. júna (TASR) - V indickom hlavnom meste Naí Dillí postavili len za desať dní jednu z najväčších nemocníc na svete pre pacientov trpiacich koronavírusom. Zariadenie má kapacitu 10.000 lôžok, ktoré sú vyrobené z kartónu. V pondelok o tom informovala agentúra DPA.

Nová nemocnica, ktorá údajne dosahuje veľkosť 22 futbalových ihrísk, bude plne funkčná od 5. júla. Do zariadenia budú prijímaní iba ľudia s miernym priebehom ochorenia COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje. Prevádzkovať ju bude polovojenská pohraničná polícia, ktorá hliadkuje na hraniciach Indie s Čínou.

Naí Dillí, kde žije približne 25 miliónov obyvateľov, je najhoršie zasiahnutým mestom Indie. Evidujú tam 83.000 prípadov nákazy. Okrem postavenia novej nemocnice preto toto mesto ako pomoc pre vyťažené zdravotníctvo prerobilo na nemocničné zariadenia aj 500 vlakových vozňov, do ktorých sa zmestí až 8000 lôžok.

India v pondelok hlásila takmer 20.000 nových prípadov ochorenia COVID-19, čo v tejto krajine predstavuje vôbec najvyšší denný nárast od začiatku pandémie. V dôsledku rastúceho počtu prípadov sa niekoľko indických štátov rozhodlo znovu zaviesť karanténne opatrenia.

Počet prípadov nákazy koronavírusom presiahol v Indii tento víkend pol milióna, pričom nákaze tam doteraz podľahlo viac ako 16.000 ľudí. India je momentálne v počte nakazených štvrtou najviac zasiahnutou krajinou na svete. Vyšší počet infekcií zaznamenali len v USA, Brazílii a Rusku.