Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

V Izraeli stúpa počet nových prípadov koronavírusu, no úmrtia nie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Z približne 9,3 milióna obyvateľov je plne zaočkovaných asi 5,2 milióna ľudí.

Jeruzalem 1. júla (TASR) – V Izraeli stúpa počet nových prípadov nákazy koronavírusom aj napriek vysokej miere zaočkovanosti. Vo štvrtok tam pribudlo 307 nových prípadov, čo je najviac od začiatku apríla. Napriek tomu však v krajine neevidujú zvýšenú mieru úmrtnosti v súvislosti s koronavírusom, informovala agentúra DPA.

Väčšina nových prípadov nákazy je spojená s novým, agresívnejším variantom delta, ktorý bol prvýkrát zaznamenaný v Indii. Väčšinu nakazených pritom tvoria ľudia mladších vekových kategórií.

Počet pacientov trpiacich ťažkou formou ochorenia COVID-19 mierne stúpol a je ich 29. Napriek tomu však v krajine nezaznamenali už približne týždeň ani jedno úmrtie spojené s koronavírusom.

Ministerka vnútra Ajelet Šakedová uviedla, že pokiaľ bude počet nových prípadov naďalej stúpať, tak prikáže uzatvoriť medzinárodné letisko Bena Guriona v blízkosti mesta Tel Aviv.

Izrael má mimoriadne úspešnú očkovaciu kampaň proti koronavírusu a v tejto oblasti je považovaný vzorovú krajinu. Z približne 9,3 milióna obyvateľov je plne zaočkovaných asi 5,2 milióna ľudí, uvádza DPA.