Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Zahraničie

V Japonsku naberá koronavírus na sile, padol denný rekord

Na snímke zľava vlajka Medzinárodného olympijského výboru (MOV), japonská vlajka a olympijský oheň, ktorý zapálila japonská tenistka Naomi Osaková (nie je na snímke) počas otváracieho ceremoniálu na XXXII. letných olympijských hrách v Tokiu, 23. júla 2021. Foto: TASR - Michal Svítok

Japonsko hlásilo od nedele rekordné denné čísla päť dní za sebou.

Tokio 5. augusta (TASR) - V stredu padol v Japonsku rekord v počte denného nárastu nakazených ľudí na koronavírus. Japonské médiá uviedli, že počet nakazených za jeden deň prekročil 14.000 prípadov, čo je zatiaľ maximum. V hlavnom meste Tokiu zaznamenali rekordných 4166 prípadov napriek tomu, že od 12. júla v metropole platí núdzový stav.

Japonsko hlásilo od nedele rekordné denné čísla päť dní za sebou. Premiér Jošihide Suga zvažuje zaviesť núdzový stav aj pre prefektúry Fukušima, Točigi a Aiči. Rozhodnúť by sa malo vo štvrtok.

V dejisku OH pribudlo aj 31 nových pozitívnych testov u ľudí, ktorí sú akreditovaní na hry. Informoval o tom oficiálny web OH. V tomto zozname je aj jeden športovec. Ďalšie prípady sa týkajú dobrovoľníkov, dodávateľov, novinárov a zamestnancov.