Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

V Južnej Kórei pribudlo 105 nakazených a osem obetí

Žena s rúškom na tvári kráča okolo bilbordu s opatrenia proti novému koronavírusu v Soule 26. marca 2020. Archívna snímka. Foto: TASR/AP

V Južnej Kórei je registrovaných celkovo 9538 osôb nakazených koronavírusom, z ktorých sa 5033 už vyliečilo prepustili ich z karantény.

Soul 29. marca (TASR) - Južná Kórea potvrdila v nedeľu 105 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čím počet infikovaných stúpol na 9538. Počet úmrtí vzrástol o osem na celkovo 152, informovala agentúra AP s odvolaním sa na Kórejské centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC).

Šírenie koronavírusu sa tak v tejto východoázijskej krajine postupne spomaľuje, keď ešte nedávno zaznamenala každý deň stovky nových infekcií a začiatkom marca sa stala druhou najviac postihnutou krajinou na svete.   Stále však pretrvávajú obavy z pribúdajúcich prípadov v metropolitnej oblasti hlavného mesta Soul a z nákazy zavlečenej osobami vracajúcimi sa z Európy a Spojených štátov, píše AP.

Práve zo Soulu a okolitej provincie Severný Kjongsang, kde žije viac ako polovica z 51 miliónov obyvateľov Južnej Kórey, bolo podľa KCDC hlásených 35 zo 105 nových prípadov.

V Južnej Kórei je registrovaných celkovo 9538 osôb nakazených koronavírusom, z ktorých sa 5033 už vyliečilo prepustili ich z karantény.

Juhokórejská vláda v sobotu vyzvala Soul a ďalšie samosprávy, aby posilnili monitorovanie Juhokórejčanov, ktorí sa vrátia domov zo zahraničia. Apel prišiel po tom, ako niektorí z nich vyvolali hnev verejnosti, keď porušili karanténu a cestovali do iných regiónov pred tým, ako boli výsledky ich testov pozitívne.