Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Južnej Kórei zmizla skupina turistov z Thajska

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nezvestní turisti sa údajne oddelili od skupiny počas štvrtého dňa pobytu.

Soul 6. februára (TASR) - Trinásť z dovedna 174 thajských turistov, ktorí pricestovali minulý týždeň na medzinárodné letisko Muan na juhozápade Južnej Kórey, sa nedostavilo na spiatočný let a zostalo mimo kontaktu. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry Jonhap, ktorá sa odvoláva na pondelkové vyhlásenie juhokórejského ministerstva spravodlivosti.

Thajčania pricestovali minulý týždeň v pondelok charterovým letom. Ich cieľom bolo navštíviť hlavné turistické atrakcie v provincii Južná Čolla. Spiatočný let mali naplánovaný na nedeľu, dodalo ministerstvo.

Nezvestní turisti sa údajne oddelili od skupiny počas štvrtého dňa pobytu.

Medzinárodné lety sa na letisku Muan obnovili vlani v júli po viac ako dvojročnej prestávke spôsobenej covidovou pandémiou. Charterový let z Thajska do Muanu bol prvým svojho druhu od vypuknutia epidémie ochorenia COVID-19.

Regionálne úrady provincie Južná Čolla očakávajú, že do konca marca na letisko Muan prostredníctvom charterových letov pricestuje z Thajska približne 2400 ľudí. Najnovšie zmiznutie skupiny thajských turistov však tento zámer pravdepodobne negatívne ovplyvní.