Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V Kanade rýchlo rastie počet potvrdených prípadov koronavírusu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Hlavná hygienička Kanady Theresa Tamová na tlačovej konferencii uviedla, že ju obzvlášť znepokojuje, že koronavírus sa rozšíril v uzavretých prostrediach, v ktorých žijú zraniteľní ľudia.

Ottawa 31. marca (TASR) - Počet úmrtí v dôsledku ochorenia COVID-19 sa v Kanade v utorok za menej ako deň zvýšil o 35 percent na 89. Potvrdené prípady koronavírusu SARS-CoV-2 stúpli o 15 percent na 7708. Informovala o tom agentúra Reuters.

Kanadská vláda plánuje vyčleniť dve miliardy dolárov na pomoc pri nákupe dôležitého zdravotníckeho materiálu a vybavenia.

Ešte v pondelok bol počet úmrtí v súvislosti s koronavírusom v Kanade 66 a evidovali 6671 potvrdených prípadov.

Hlavná hygienička Kanady Theresa Tamová na tlačovej konferencii uviedla, že ju obzvlášť znepokojuje, že koronavírus sa rozšíril v uzavretých prostrediach, v ktorých žijú zraniteľní ľudia, ako sú napríklad domovy seniorov, väzenia a domorodé komunity.

Kanadský premiér Justin Trudeau predtým uviedol, že vláda zainvestuje dve miliardy dolárov na podporu testovania, nákup ventilátorov a osobných ochranných prostriedkov, ako sú rúška, tvárové štíty, ochranné odevy a dezinfekčné prostriedky na ruky.