Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

V KDR našli mŕtveho albínskeho chlapca,sú podozrenia na okultnú vraždu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Poverčiví ľudia totiž veria, že časti ich tiel možno použiť pri magických rituáloch, ktoré im prinesú slávu a bohatstvo.

Bukavu 2. februára (TASR) - Telo päťročného albínskeho chlapca bez hlavy a nôh našli v provincii Južné Kivu na východe Konžskej demokratickej republiky (KDR). O náleze vo štvrtok informovali miestne úrady s podozrením, že išlo o okultnú vraždu. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Telo chlapca bez hlavy a nôh našli v stredu v oblasti Kalehe v Južnom Kivu na hranici s Rwandou a Burundi, spresnil predstaviteľ miestnej vlády Archimede Karhebwa.

Za podobných okolností bolo v tejto provincii od roku 2009 zabitých 18 albínov, oznámil Juvenal Lushule, ktorý pracuje pre združenie albínov v Južnom Kivu. Počas tohto obdobia bolo tiež zneuctených desať hrobov albínov a došlo aj k 22 pokusom o únos.

Albíni v KDR sa niekedy stávajú terčom vrážd, tak ako v niekoľkých ďalších afrických krajinách. Poverčiví ľudia totiž veria, že časti ich tiel možno použiť pri magických rituáloch, ktoré im prinesú slávu a bohatstvo.

Albinizmus je genetická porucha, ktorú spôsobuje nedostatok melanínu, teda pigmentu, ktorý dáva farbu koži, vlasom, ochlpeniu a očiam. Postihuje státisíce ľudí po celom svete, v subsaharskej Afrike je albinizmus pomerne častý.