Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Zrútila sa šesťpodlažná budova. V troskách možno uviazli ľudia

Záchranári zasahujú na mieste zrútenia šesťpodlažnej budovy v Nairobi 6. decembra 2019. Desať osôb bolo vyslobodených z trosiek šesťpodlažnej budovy, ktorá sa v piatok zrútila v hlavnom meste Kene - Nairobi. FOTO TASR/AP Foto: TASR

Národný úrad pre výstavbu zistil, že až 58 percent budov v Nairobi nie je bezpečných na bývanie.

Nairobi 6. decembra (TASR) - Desať osôb bolo vyslobodených z trosiek šesťpodlažnej budovy, ktorá sa v piatok zrútila v hlavnom meste Kene - Nairobi. S odvolaním sa na vyhlásenie šéfa okresnej polície Philipa Ndoloa o tom informovala agentúra AP.

Uviaznuté osoby vyslobodili pomocou holých rúk miestni obyvatelia. Na pomoc pri hľadaní a záchrane možných ďalších obetí nešťastia medzitým dorazili aj príslušníci armády.

Ako pripomína AP, zrútenia budov sú v Nairobi, kde je veľký záujem o bývanie a developeri pravidelne obchádzajú regulácie, pomerne časté.

Po tom, ako si v Keni v roku 2015 vyžiadalo zrútenie ôsmich budov celkovo 15 obetí na životoch, prikázal prezident Uhuru Kenyatta plošnú kontrolu, či budovy v tejto východoafrickej krajine zodpovedajú požadovaným normám.

Národný úrad pre výstavbu zistil, že až 58 percent budov v Nairobi nie je bezpečných na bývanie.