Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

V Kodani opäť otvorili nákupné stredisko Field's, kde došlo k streľbe

Ľudí evakuujú z nákupného centra Field's v meste Orestad v Kodani v Dánsku po správach o výstreloch, foto z 3. júla 2022. Foto: TASR/AP

Pri streľbe o život prišli dvaja tínedžeri – chlapec a dievča vo veku 17 rokov – a 47-ročný ruský občan žijúci v Dánsku.

Kodaň 11. júla (TASR) - Nákupné centrum v dánskom hlavnom meste Kodaň, kde si streľba z 3. júla vyžiadala troch mŕtvych a štyroch zranených, v pondelok znovu otvorili pre verejnosť. TASR správu prevzala od agentúr DPA a AP.

"Ďakujeme za podporu! Sme radi, že vás vidíme," zverejnilo nákupné stredisko Field's na svojej stránke na Facebooku. V jednom z najväčších obchodných centier v Dánsku sa nachádza viac ako 130 obchodov.

Pamiatku obetí si na poludnie pripomenuli minútou ticha a pri hlavnom vchode je pre návštevníkov vyhradený priestor na umiestnenie kvetov.

Pri streľbe o život prišli dvaja tínedžeri – chlapec a dievča vo veku 17 rokov – a 47-ročný ruský občan žijúci v Dánsku.

Strelné zranenia utrpeli ďalší štyria ľudia. Podľa lekárov sú v kritickom, ale stabilizovanom stave. Celkovo sa zranili približne dve desiatky ľudí, väčšina z nich v tlačenici, ktorá vypukla po streľbe.

Polícia zadržala 22-ročného muža, ktorý je občan Dánska. Podľa vyšetrovania trpel psychickými problémami a obete si vybral náhodne. Momentálne sa nachádza vo väzbe na uzavretom psychiatrickom oddelení.