Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V Lagose sa prevrátila loď, zahynulo desať ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Potopila sa kvôli silným prúdom, pričom väčšina pasažierov na palube nemala oblečené záchranné vesty.

Lagos 1. augusta (TASR) - V dôsledku prevrhnutia osobnej lode v Lagose, najväčšom meste Nigérie, zahynulo desať ľudí a ďalší štyria sú nezvestní. Päť osôb sa podarilo zachrániť, informovala v sobotu tlačová agentúra AFP s odvolaním sa na úrady v Lagose.

Loď v stredu smerovala z Lagosu na východ do mesta Badagry. V dôsledku silných prúdov sa však potopila. Podľa úradov väčšina pasažierov na palube nemala oblečené záchranné vesty, čo je v rozpore s bezpečnostnými predpismi.

Príslušné orgány za účelom ďalšieho vyšetrovania zadržali kapitána lode a odovzdali ho námornej polícii. Záchranné zložky aj naďalej pokračujú v pátraní.

Nehody lodí sú v Nigérii pomerne bežné. Hlavnými príčinami je prekročenie maximálnej kapacity lode, nedodržiavanie bezpečnostných predpisov, nedostatočná údržba či nepriaznivé počasie.

Minulý mesiac zahynuli v štáte Benue na preplnenej lodi desiatky ľudí po tom, ako sa prevrátila. Deň predtým v meste Ikorodu neďaleko Lagosu zahynulo sedem ľudí, keď sa ich loď potopila v dôsledku silných dažďov.