Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

V Lamanšskom prielive zachránili takmer 250 migrantov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin tento týždeň obvinil Britániu z migračnej krízy.

Paríž 21. novembra (TASR) - Francúzske úrady v nedeľu oznámili, že v piatok a sobotu sa im podarilo zachrániť celkovo 243 migrantov, ktorí sa pokúsili na provizórnych člnoch preplaviť cez Lamanšský prieliv a dostať sa do Británie. Píše o tom agentúra Reuters.

Vzhľadom na to, že sa mnohé člny v piatok večer počas plavby cez prieliv ocitli v núdzi, záchranné operácie pokračovali až do sobotňajšieho večera, uviedla francúzska Námorná prefektúra pre Lamanšský kanál a Severné more.

Migrantov priviezli späť k severnému pobrežiu Francúzska. Po presune do prístavných miest Boulogne-sur-Mer, Dunkerque, Calais ich odovzdali príslušníkom pohraničnej stráže a zdravotnej službe.

Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin tento týždeň obvinil Britániu z migračnej krízy. Uviedol, že britské pracovné právo len povzbudzuje migrantov v ich snahách preplaviť sa cez Lamanšský prieliv.

Minulý štvrtok sa cez Lamanšský prieliv preplavilo do Británie podľa tamojších úradov rekordných 1185 migrantov. V období od 1. januára do 31. augusta sa podľa francúzskych úradov pokúsilo prieliv prekročiť približne 15.400 migrantov.