Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V Las Vegas po 79 dňoch otvorili kasína

Kasíno/Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Najskôr sa hneď po polnoci otvorili hotelové kasína na predmestí Las Vegas. O čosi neskôr spustili aj známu fontánu Bellagio.

Las Vegas 4. júna (TASR) - V meste Las Vegas i celom americkom štáte Nevada sa vo štvrtok ráno znovu otvorili kasína, ktoré boli v dôsledku pandémie nového koronavírusu zatvorené uplynulých 79 dní. Informovala o tom agentúra AP.

"Posledných pár mesiacov predstavovalo pre naše mesto bezprecedentnú výzvu," uviedol Derek Stevens, majiteľ dvoch kasín v centre Las Vegas. "Sme nadšení, že naši zamestnanci sa môžu vrátiť do práce a vítať hostí v našom hlavnom meste svetovej zábavy," dodal.

Najskôr sa hneď po polnoci otvorili hotelové kasína na predmestí Las Vegas. O čosi neskôr spustili aj známu fontánu Bellagio pred rovnomenným hotelom a svoje služby obnovili aj hotely a kasína v luxusnej štvrti Strip.

Sieť kasín a hotelov Wynn Resorts sa rozhodla otvoriť svoje prevádzky až neskôr v priebehu dňa. Takýmto gestom chcela vyjadriť podporu prebiehajúcim nočným protestom, ktoré po smrti Afroameričana Georgea Floyda pri policajnom zásahu v Minnesote vypukli po celých USA.

K zatvoreniu kasín v Las Vegas došlo 17. marca na základe rozhodnutia demokratického guvernéra Nevady Stevea Sisolaka. Išlo o súčasť opatrení prijatých s cieľom spomaliť šírenie koronavírusu.

Prevádzkovatelia kasín teraz dúfajú, že prípadné obavy zákazníkov im pomôžu prekonať mimoriadne bezpečnostné opatrenia, ako sú dezinfikovanie rúk, povinné nosenie rúšok, meranie telesnej teploty či bezdotyková registrácia pomocou mobilných telefónov. V kasínach sa dezinfikujú napríklad aj hracie kocky.