Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Zahraničie

V letovisku Acapulco v Mexiku našli desať mŕtvych tiel

Ilustračné foto Foto: TASR - TASR/Lukáš Furcoň

Za uplynulých desať rokov Acapulco stratilo svoj lesk, keďže turistov vystrašilo krviprelievanie, ktoré z letoviska urobilo jedno z najnásilnejších miest na svete.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Acapulco 21. mája (TASR) - Nález desiatich mŕtvych tiel hlásili mexické úrady v kedysi vyhľadávanom letovisku Acapulco, ktoré v uplynulom období postihlo násilie spojené s organizovaným zločinom. Informovala o tom v utorok agentúra AFP s odvolaním na miestne úrady a predstaviteľov, píše TASR.

Telá dvoch žien a štyroch mužov boli v pondelok večer nájdené na ulici neďaleko trhoviska, uviedol miestny úrad verejnej bezpečnosti. Podľa mexických médií boli údajne vyhodené z auta.

Traja ľudia zahynuli a ďalší traja utrpeli zranenia pri streľbe v mestskej štvrti Emiliano Zapata, dodali miestni predstavitelia. Úrady informovali aj o ďalšom zastrelenom mužovi v turistickej časti mesta.

Acapulco bolo kedysi vyhľadávaným letoviskom pre turistov a slávne osobnosti. Za uplynulých desať rokov však stratilo svoj lesk, keďže turistov vystrašilo krviprelievanie, ktoré z letoviska urobilo jedno z najnásilnejších miest na svete, píše AFP.

Mesto sa nachádza v mexickom štáte Guerrero, ktorý v krajine patrí medzi oblasti najviac postihnuté násilnosťami medzi drogovými kartelmi. Vlani si boje medzi zločineckými skupinami v Guerrere vyžiadali 1890 mŕtvych.