Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

V Liberci našli bombu z druhej svetovej vojny, evakuovali tisíce ľudí

Ilustračné foto. Foto: denik.cz

Bomba sa našla pri libereckej viacúčelovej hale Home Credit Arena. Pri výkopových prácach ju v stredu popoludní objavil bagrista.

Liberec 26. septembra (TASR) - V severočeskom meste Liberec objavili v stredu popoludní nevybuchnutú leteckú bombu z druhej svetovej vojny. Polícia pristúpila k rozsiahlym bezpečnostným opatreniam, v rámci ktorých evakuuje tisícky ľudí do vzdialenosti 750 metrov od miesta nálezu. Zároveň uzavrela priľahlé cesty, informuje portál TN.cz televízie Nova.

Bomba sa našla pri libereckej viacúčelovej hale Home Credit Arena. Pri výkopových prácach ju v stredu popoludní objavil bagrista.

Hovorkyňa miestnej polície Dagmar Sochorová v priebehu dňa informovala, že pyrotechnici uvádzajú bombu do stavu bezpečného pre manipuláciu a z okolia evakuujú obyvateľov a zamestnancov. Po 20.00 h pre TN.cz uviedla, že evakuácia stále ešte prebieha a nie je jasné, kedy skončí.

"Žiadame občanov, aby sa miestu vyhli a nekomplikovali činnosť záchranným zložkám," vyzval obyvateľov primátor Liberca Jaroslav Zámečník. Okrem polície na miesto dorazili aj hasiči.

TN.cz pripomína, že policajti sa s nevybuchnutým bombami v Liberci stretávajú pomerne často. Naposledy takto evakuovali v júli z dvoch tamojších nákupných centier vyše 3500 ľudí.