Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Lotéria Powerball: Neuspel nikto, rekordné žrebovanie bude v stredu

Ľudia stoja v rade, aby si v pondelok 31. októbra 2022 kúpili lístky do lotérie na žrebovanie lotérie Powerball v obchode Blue Bird Liquor v Hawthorne v Kalifornii. Foto: TASR/AP

Vyžrebovaná kombinácia čísel bola: biele loptičky 13, 19, 36, 39, 59 a červená 13. Víťaza nemalo od augusta 38 po sebe idúcich žrebovaní.

Washington 1. novembra (TASR) - V halloweenskom žrebovaní americkej lotérie Powerball sa na žiadnom z podaných tiketov neobjavila správna kombinácia čísel. V najbližšom žrebovaní v stredu večer sa tak bude súťažiť o 1,2 miliardy dolárov. TASR informuje podľa správy agentúry AP.

Vyžrebovaná kombinácia čísel bola: biele loptičky 13, 19, 36, 39, 59 a červená 13. Víťaza nemalo od augusta 38 po sebe idúcich žrebovaní. Najnovší jackpot (1,2 miliardy dolárov) tak bude štvrtý najvyšší v histórii amerických lotérií.

Vyššie výhry súvisia so zmenou pravidiel a ceny tiketov v posledných rokoch, spoločnosť Powerball tiež od augusta pridala aj tretie žrebovanie v jednom týždni.

Inzerovaná hlavná cena 1,2 miliardy dolárov platí len pre víťazov, ktorí sa rozhodnú pre postupné vyplácanie výhry počas 29 rokov. Výhercovia si ju však väčšinou nechávajú vyplatiť jednorazovo, čo by malo byť v stredu 596 miliónov dolárov. Šanca na uhádnutie správnej kombinácie je však nízka: 1 ku 292,2 miliónom.