Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku našli poslednú obeť zrážky lodí na Dunaji

Policajný expert skúma trosky motorového člna vo vojenskom prístave v severnej časti Budapešti 19. mája 2024 po nehode lodí. Foto: TASR/DUNA/MTI/Peter Lakatos

Z vyšetrovania tragédie vyplýva, že pred zrážkou s výletnou loďou Heidelberg sa motorový čln s ôsmimi osobami plavil veľkou rýchlosťou a nepredvídateľne menil smer po celej šírke rieky.

Budapešť 28. mája (TASR) - Maďarská polícia deväť dní po tragickej zrážke lodí na Dunaji našla aj poslednú obeť. Telo 18-ročnej Danielly, ktorá je siedmou obeťou, objavili v pondelok v oblasti obci Verőce, kde k nehode došlo. Budapeštianske veliteľstvo polície (BRFK) to oznámilo na sieti Facebook, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Z vyšetrovania tragédie vyplýva, že pred zrážkou s výletnou loďou Heidelberg sa motorový čln s ôsmimi osobami plavil veľkou rýchlosťou a nepredvídateľne menil smer po celej šírke rieky. Čln riadil muž pod vplyvom alkoholu.

Po nehode z rieky na breh vyplával občan Talianska s ťažkými zraneniami. Telá prvých dvoch obetí našli ešte minulú sobotu, ďalšie obete postupne v stredu, vo štvrtok, v sobotu a v nedeľu.

Kapitána výletnej lode, ktorý je českým občanom s bydliskom na Slovensku, polícia zadržala a vypočula ako podozrivého z prečinu dvojnásobného neposkytnutia pomoci s následkom smrti a šesťnásobného neposkytnutia pomoci. K týmto obvineniam podozrivý odmietol vypovedať a voči podozreniu podal sťažnosť.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)