Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku nie je vylúčené ani úplné dištančné vzdelávanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Za posledný deň pribudlo v Maďarsku 4326 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, čím celkový počet infikovaných dosiahol 432.925.

Budapešť 1. marca (TASR) - Vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu šírenia nákazy novým druhom koronavírusu v Maďarsku nie je v rámci sprísňovania opatrení vylúčený ani prechod na úplné dištančné vzdelávanie, povedala v pondelok v Budapešti šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová.

"Priebežne sledujeme epidemiologické údaje, ktoré porovnávame aj s európskymi tendenciami. Nemôžeme vylúčiť, že budeme musieť prijať ďalšie karanténne opatrenia," zdôraznila Müllerová s tým, že nemožno vylúčiť ani prechod na úplné digitálne vzdelávanie.

Stredné a vysoké školy v Maďarsku prešli vlani od 11. novembra na dištančné vzdelávanie, do tried chodia iba žiaci základných škôl.

Za posledný deň pribudlo v Maďarsku 4326 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, čím celkový počet infikovaných dosiahol 432.925. V súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo v uplynulých 24 hodinách 84 chorých, pandémia v Maďarsku má už celkovo 15.058 obetí na životoch.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)